OLAV GARVIK olav.garvik@bt.no

Konserndirektør Rune Indrøy i TV 2 sier til Bergens Tidende at "mye ville sett annerledes ut" dersom konsesjonssaken hadde vært avgjort for et år siden.

— Vi hadde den gang konkrete byggeplaner, og vi vurderte flere muligheter, bl.a. i tilknytning til Sentralbadet, G.C. Riebers eiendom og den gamle Lysverkbygningen.

Vi kontaktet også Bergens Tidende for å overta bygget i Nygårdsgaten, men da hadde BT allerede inngått avtale med Universitetet, sier Indrøy.

Stor brannfare Han opplyser at TV 2 nå har investert så mye i bygningsmassen på Nøstet at det i overskuelig fremtid ikke er noen vei tilbake.

Selskapet er nå inne i sitt tredje bygg, etter at det ved starten i 1991-92 etablerte seg i det gamle trelastlageret til Toftegaard. Tv-selskapet har i dag dobbelt så stort areal som ved starten for ni år siden. I alt legger det beslag på ca. 8000 kvadratmeter.

TV 2 er bare leietaker, og har ikke planer om noe annet, ifølge konserndirektøren.Brannfaren ved det restaurerte bygget skal heller ikke undervurderes som en viktig minusfaktor. Derfor er levende lys strengt forbudt i TV 2-huset! påpeker han.

TV 2 + Brann Stadion? Dessuten er det trangt i lokalene på Nøstet som huser over 400 mennesker. Likevel har konsernledelsen innsett at det blir for dyrt å bygge nytt.

— Vi har i hvert fall ikke byggeplaner pr. dags dato, understreker han.

— Vil ikke den digitale satsingen likevel tvinge dere til det?

— Jeg tror vi skal klare oss med det vi har de nærmeste årene.

— Ville ikke et nytt fjernsynsbygg i tilknytning til nye Brann Stadion være en forlokkende kombinasjon, for eksempel på Mindemyren?

— Jo, kanskje. Dessuten er TV 2 aksjonær i Brann! Men dette har vi foreløpig ikke vurdert.

Forankret til Bergen - Kanskje dere heller ikke akter å bli værende så lenge i Bergen, uansett hva konsesjonsvilkårene bestemmer?

— Jo, tvert imot. Konsesjonsbestemmelsene er krystallklare på det punktet. Forankringen til Bergen er sterkere enn noensinne, selv om det koster oss 50 mill. kroner ekstra i året å operere fra to byer, sier Rune Indrøy.Ikke minst flyreisene mellom Oslo og Bergen spiser mye av driftsbudsjettet.

— Er det da tungt å drive selskapet fra Bergen?

— Nei, vi har levd godt med denne situasjonen i disse årene, sier Indrøy. Tre av fire direktører i konsernledelsen bor for øvrig fast i Bergens-området.

MÅ BLI: Nyhetsredaktør Kjell Øvre Helland og nyhetsanker Nils Gunnar Lie må belage seg på å bli i TV 2s gamle lokaler på Nøstet. Arkivfoto
Knut Egil Wang