I saken mot de fire terrorsiktede, er det blitt kjent at samtaler mellom en kvinnelig TV 2-journalist og den hovedmistenkte 29-åringen er blitt overvåket av politiet. Det bekymrer TV 2-ledelsen.

— Det ser ut som vår reporter har vært under overvåking. Dermed er det grunn til å være bekymret for at noen av våre kilder er røpet, sier Indrøy til BT.

Han legger til at han ikke har noen grunn til å tro at reporterens telefon har vært avlyttet.

— Hvordan vil dere følge opp saken overfor politiet?

— Det vil vi vurdere når vi har fått full oversikt over saken.

- Er svært nedbrutt

I går satt deler av TV 2-ledelsen i møte med den permitterte reporteren. Der skal hun blant annet ha redegjort for sitt forhold til den terrorsiktede 29-åringen.

— Vi er bare så vidt kommet i gang med vår gjennomgang av dette, sier Indrøy, men vil ikke si hva hun har forklart.

De to skal først ha møttes som kilde og journalist. Politiet mener de senere har fått et tettere forhold og omtaler dem ifølge VG og Dagbladet som «kjærester», noe reporteren skal ha reagert kraftig på.

— Hun er svært nedbrutt, og synes det er vanskelig å forstå hva som skal ha vært hennes rolle i saken. Hun er verken avhørt eller siktet eller noe som helst, sier han.

- Neppe svekket omdømme

Reporteren ble kontaktet av politiet da hun landet på Gardermoen torsdag. Senere samme dag ble ledelsen i TV 2 orientert, og kvinnen ble permittert fredag. I går ble hun sykemeldt.

— Hvordan påvirker denne saken omdømmet til TV 2?

— Denne saken er ikke spesielt hyggelig for oss slik den ble presentert i del aviser lørdag. Men det får neppe noe å bety for vårt omdømme på sikt.

Indrøy legger til at det er for tidlig å si om saken får konsekvenser for hvordan kanalens reportere skal forholde seg til sine kilder.

Reporteren har status som vitne i saken.

BT forsøkte i går kveld å få prate med reporterens kollegaer på TV 2-huset på Nøstet, men ble høflig henvist til Rune Indrøy.

- Har ikke blitt avlyttet

Advokat Jon Christian Elden, som representerer den terrormistenkte 29-åringen, sier at ingenting tyder på at TV 2-journalistens telefoner eller rom har blitt avlyttet.

— Nei, tvert i mot. Det er ikke noe slikt material inkludert i saken, og politiet sier eksplisitt at vi har fått all relevant informasjon i saken.

— Men kan PST ha overvåket journalisten, uten at de har ønsket å inkludere det i bevismaterialet mot 29-åringen?

— Nei, etter gjeldende rett har ikke PST anledning til det. Når det er en åpen etterforskning skal alt materialet legges frem, også materiale som ikke gir relevans i saken, sier han.

— Hvorfor velger da politiet å trekke henne inn i saken?

— Det eneste jeg kan se er at de har et svakt bevisbilde, og vil trekke ut hver minste trevl de har, sier han.