— Inntil videre sier jeg ikke et ord til TV 2, sier en fremdeles like illsint Kjell O. Kran til BT.

— Men som øverste leder for Idretts-Norge har vel du et ansvar overfor norske medier?

— Overfor TV 2 har jeg intet ansvar!

TV 2 har flere ganger forsøkt å få Kran i tale, men hver gang slenger han på røret.

— Dersom idrettspresidenten fortsatt skal ha sitt verv, blir han nødt til å snakke med oss. Når Kran får tenkt seg om, kommer han nok til samme konklusjon, sier konserndirektør Rune Indrøy i tv-kanalen.

Indrøy fnyser av kravet fra toppidrettssjef Bjørge Stensbøl. Han mener TV 2 bør rykke inn helsiders annonser i store utenlandske aviser, hvor «Rikets Tilstand»-skandalen dementeres.

— Det ser jeg på som uaktuelt. Vi tekstet beklagelsen vår fredag på engelsk, og sendte den ut via EBU-systemet, forklarer konsernsjefen. Indrøy medgir likevel at han ikke vet hvor mange som har benyttet seg av innslaget.

I dag setter konsernledelsen i TV 2 seg ned for å diskutere hva de skal gjøre i forhold til de knallharde kragene fra Idrettsforbundet. Setter seg ned gjør også ledelsen i Idrettsforbundet. Et samlet søksmål på vegne av idretten er fremdeles like brennaktuelt.

Kjell O. Kran mener at utspillet nå ligger hos TV 2.

— 27 års antidopingsarbeid er lagt i grus gjennom ett stykk elendig journalistikk. Vi har samarbeidsavtaler med Kina, Sør-Afrika, Cuba og Russland for å hjelpe dem i kampen mot doping. Hva tror du idrettslederne i disse landene tenker nå? Enten gjør TV 2 noe for å rette opp inntrykket som er skapt, eller så går vi til søksmål, sier Kjell O. Kran til BT.

Rune Indrøy frykter overhodet ikke et søksmål fra Idretts-Norge.

— Da må Idrettsforbundet bevise at saken har fått økonomiske konsekvenser for dem. Det tror jeg ikke de klarer.

— Frykter TV 2 at det skal bli vanskelig å sikre seg rettighetene til sportsgodbitene etter det som har skjedd.

— Nei. Til syvende og sist vil det nok være pengene som avgjør; ikke sinnet mot oss.