ARVID BERENTSENFrogn

Den syvende forklaringen avga hun til Nes herredsrett under rettssaken etter trippeldrapet, torsdag. Den siste versjonen hennes av drapsnatten går blant annet ut på at hun kjørte aviser for Aftenposten og traff en del venner og kjente.

Lest telefonutskrifter — Hvordan kan du i dag sitte og forklare det du gjør og være så sikker på at forklaringen er riktig? spurte Kristin Kirkemo Haukelands forsvarer, advokat Tor Kjærvik, under sin eksaminasjon av egen klient kort tid etter at syvende dag av trippeldrapssaken i Frogner grendehus startet fredag formiddag.

— Jeg har lest telefonutskrifter og avhør. Jeg har også tidligere forklart meg om det samme hendelsesforløpet som jeg forklarte meg om i går, men plassert det på andre netter enn drapsnatten. Da jeg studerte telefonutskriftene, gikk det opp for meg hva som skjedde hvilke netter i mai 1999, sa Kristin Kirkemo Haukeland.

Grønnerud skal eksamineres Advokat Tor Kjærviks eksaminasjon av henne fortsetter utover formiddagen.

Siden skal Per Orderuds (46) forsvarer Cato Schiøtz, Veronica Orderuds (29) forsvarer Frode Sulland og Lars Grønnerøds (42) forsvarer Steinar Wiik Sørvik stille sine spørsmål til Kristin Kirkemo Haukeland. Når de har gjennomført sine eksaminasjoner av 28-åringen, skal hennes medtiltalte eks-kjæreste Lars Grønnerød eksamineres av aktor og de fire forsvarerne. Han vil først være ferdig med sin forklaring en gang i neste uke.