Opplegget er en spontan aksjon som reaksjon på uttalelsene Anders Behring Breivik kom med i Oslo tingrett fredag i forrige uke.

Da sa han at norsk skole driver indoktrinering av barna, blant annet ved bruk av denne sangen. Den er skrevet av Lillebjørn Nilsen, som Breivik karakteriserte som en «selverklært marxist».

Reagerer på uttalelsene

Hallgeir Berge og Britt Margaret Jacob var noen av dem som reagerte på uttalelsene. Nå oppfordrer de via Facebook til dannelse av et stort kor på torgallmenningen i Bergen.

— Alle blir jo berørt av det som skjer rundt rettsaken og vi vil vise samhold og at vi er imot hans ekstreme nasjonalisme. Vi vil møte hatet hans og stå sammen med kjærligheten, sier Berge til bt.no.

Flere tusen har hitill meldt seg på aksjonen i byer over hele landet.

- Slik bør verden se ut

— Vi vil samle Bergens største sangkor på Torgallmenninen, med èn sang på repertoaret. Vi kommer til å dele ut flyers med sangen til de som møter opp, sier Berge til bt.no.

Han er ikke alene om å ville stå sammen som et folk.

— Jeg tror det er mange som kommer til å møte opp. Vi skal synge «Barn av regnbuen» fordi vi faktisk mener at den sangen beskriver hvordan verden bør se ut, sier han.

Aksjonen er en hyllest til de altfor mange drepte, deres pårørende og alle de andre som ble berørt av hendelsene 22 juli 2011, ifølge Facebooksiden til aksjonen.