Under tittelen "Stakkars smerteprinsesse" skriver den tabloide storavisen Bild-Zeitung på sine nettsider at kronprinsesse Mette-Marit synes å være "en ulykkesprinsesse"..

På et brudebilde av kronprinsparet er det plottet inn fem røde punkter fra topp til tå på kronprinsessen der hun har vært rammet av sykdom siden bryllupet i fjor. Leserne kan klikke på punktene for lese mer om alle "ulykkene". Det er alt fra depresjon til solforbrenning, lungebetennelse, flyskrekk og beinbrudd.

Ryktespreder

Men ifølge avisen går det også rykter om at solforbrenningen ikke er den egentlig grunnen til at Mette-Marit har avlyst besøket.

— Det kan være at Mette er overanstrengt i rollen som kronprinsesse. Før Mette ble prinsesse, var hun en selvbevisst kvinne. Hun var en alenemor som gikk modig gjennom livet og stolte på sine krefter. Aldri syk, alltid ovenpå. I dag virker Mette usikker og får den ene sykdommen etter den andre., skriver Bild.

- Utrøstelig

Også seriøse storaviser som Süddeutsche Zeitung og Berliner Morgenpost hadde mandag lange artikler om at Mette-Marit har måttet avlyse Tysklands-besøket på grunn av skader under et TV-intervju. Disse artiklene er langt mer saklige og holder seg også unna spekulasjoner om hva skadene skyldes.

Det tyske nyhetsbyrået DPA sendte mandag formiddag ut en melding der den tyske TV-reporteren Sandra Maischberger, som intervjuet kronprinsparet, sier hun er "utrøstelig" etter det som skjedde.

— Hun kan imidlertid ikke forklare hvorfor kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon har fått forbrenningene i ansikt og øyne, heter det. Maischberger sier at også kameramannen og lysteknikeren ble solbrente under arbeidet og at hun merket selv at sola var uvanlig sterk under intervjuet. Hun hadde på seg et pudder med UV-beskyttelse under opptaket, men på steder som pudderet ikke dekket, hadde hun fått sterkt rød hud.

Den tyske avisen "Bild-Zeitung" hadde mandag et stort oppslag på sin nettside som omhandlet det norske kronprinsparet.