Prinsessen skulle ha deltatt som forteller i «Peter og ulven» på to gallaforestillinger i Bodø neste tirsdag. Mandag fikk Nordland Musikkfestuke beskjed om at Märtha Louise melder avbud:

– Managementet informerer om at prinsessen dessverre er sykmeldt for de nærmeste to uker. Det må vi bare beklage, men vi har klart å finne den optimale erstatter. Johannes Joner stepper inn, han har gjort «Peter og ulven» med Oslo-Filharmonien tidligere i år, sier informasjonssjef for Nordland Musikkfestuke, Geir Are Jensen, til NTB.

Ingen kommentar

Prinsessens kunstneriske manager, Jan Sollesnes, hos HiHat Management ønsker ikke å kommentere sykmeldingen.

– Jeg kan bekrefte at hun er sykmeldt. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Sollesnes.

– Hva med beskjeden om at hun er sykmeldt for minst to uker?

– Det er en sak mellom Nordland Musikkfestuke og oss, og det vil jeg ikke kommentere, sier Sollesnes.

Prinsessens personlige sekretær, Mari Sørli, er like ordknapp:

– Vi kan bare bekrefte at hun er sykmeldt. Utover det får dere kontakte Slottet.

Ikke avbud på Bislett

Men heller ikke informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet kan si noe om hvor lenge eller hvorfor prinsessen er sykmeldt.

Ifølge programmet på kongehusets hjemmeside skal prinsesse Märtha Louise være til stede på Bislett Summer Games 11. august.

– Foreløpig er det ingenting som tyder på at hun ikke vil gjøre det, sier Gjeruldsen.

For en knapp uke siden ble det kjent at prinsessen i høst starter den alternative skolen Astarte Education. I ettertid har debatten rast rundt prinsessens foretak, men verken Slottet, prinsessens manager eller prinsessens sekretær vil kommentere om kritikken og oppstusset har noe med sykmeldingen å gjøre.

SYKMELDT: Prinsesse Märtha Louise
Sara JOHANNESSEN/Scanpix