Pettersen er nå på vei fra fengselet til legevakten, der en lege må avgjøre om han er i stand til å møte i retten.

— Det som ble sagt om hans sykdomssituasjon i går var reelt og er fortsatt reelt. i tillegg er det slik at han nok ville ønske å gå i politiavhør og gi en politiforklaring om det som foregikk i går på ettermiddagen, sa Pettersens forsvarer Brynjar Meling da retten ble satt i morges.

Aktoratet mener Pettersen ikke har gyldig forfall, og krevde derfor at Pettersen blir fremstilt for lege før han eventuelt får godkjenning til å utebli.

Politiavhør

Lagmann Daniel Lunde ønsker uansett ikke å tvinge Pettersen i vitneboksen i dag, men vil la ham gå i politiavhør slik han ønsker.

Lunde rettet en forespørsel til nestemann på listen av de tiltalte som skal forklare seg, skipperen (57). Han vil imidlertid har tid til å forberede seg før han går i gang med sin forklaring.

Johnny Thendrup er neste på listen etter skipperen. I en ti minutters pause diskuterte han nå sin forsvarer Johnny Thendrup om han kunne starte sin forklaring i dag.

Thendrup, som har tilstått deltakelse i ranet, kom fram til at han ville forklare seg i dag.

Dermed må retten vente på Dan Pettersens forklaring om skjulestedene der det skulle ligge våpen og penger skjult.

Johnny Thendrups forklaring vil trolig ta hele dagen.

Hvis det ikke skjer, vil saken bli utsatt, foreløpig til i morgen.

Ingen nye Nokas-funn Det ble ikke gjort noen funn etter at Nokas-tiltalte Dan Pettersen i går viste politiet flere gjemmesteder for våpen og penger.

Det opplyste aktor Tor Christian Carlsen da Gulating lagmannsrett ble satt i dag.

Politiet søkte på Pettersens anvisning i et skogholt i Melsheia, der det ifølge Pettersen skulle ligge et større pengebeløp, på over 500.000 kroner.

Depotet skulle være disponert av flere personer, og Pettersen mente det fantes merker i terrenget som tydet på at noen hadde vært til stede og gravd der for en tid siden.

Deretter ble Pettersen fraktet til et lager i tilknytning til sitt gamle utested, der det skulle ligge en pistol og en maskinpistol. Heller ikke her ble det funnet noe.

Ukjent