SVEIN OVE EIKENES

Utestengt, men langt fra handlingslammet. Ulriken-trener David Swan fornektet seg ikke der han satt innerst i hjørnet på tribunen, ikledd en uvant joggedress. — Jeg har lenge visst at dette kom til å gå dårlig. Natt til fredag klekket jeg derfor ut en del spørsmål, som skulle få guttene til å våkne, fortalte Swan.

Enkle spørsmål Øystein Rotevatn, som vikarierte som coach langs sidelinjen, delte ut Swans spørsmålsark ved halvtid, sammen med Pat Grabner. - Det var helt enkle spørsmål: Hvorfor taper vi? Hvorfor jobber du ikke hardt nok? sa Swan. Spørsmålene ble en kraftig uppercut på spillerne. - Vi fikk dem slengt i oss, men svarene var jo lette. Vi hadde ikke gjort jobben vår. Vi hadde sviktet, sa Wayne Walker. - Det var dårlig kommunikasjon, og vi hadde ingen plan for spillet.

Null spirit Spåmann Swan vet hvorfor Ulriken ikke kom opp i marsjfart fra start. - Vi kom til Asker i går for å få en treningsøkt foran dagens kamp. Jeg ville gi guttene den siste spiriten, sier Swan. Men det ble lite oppsving og trøkk. - De var helt hjelpeløse og oppførte seg helt skrullete. De fokuserte ikke i det hele tatt på arbeidsoppgavene. Og jeg fikk jo rett. Spørsmålene mine ble jo ganske så nyttige.

Marco Elsafadi er enig. - Treningen på lørdag ble bare rot og tull. Vi spøkte og hadde det moro, og det ble ikke den oppladningen som det burde ha vært.

- Aldri vært bedre Swans liste gav full uttelling i andre omgang. - Forsvarsjobbingen var helt sinnssvak. Alle tok ansvar. Vi skulle til finalen, sa Wayne Walker. Og Swan begynte etter hvert selv å finne roen. - Da vi kom opp i ledelsen ti minutter før slutt, så jeg bort på benken til Asker. De hadde gitt opp. Og jeg ble lettet.

Swan overgikk seg selv i går. - Jeg har sagt fem ganger i årets sesong at jeg har aldri sett guttene mine bedre. Men i dag mener jeg det for alvor. - Øystein Rotevatn var fenomenal som lagleder. Og kanskje jeg bør holde meg på tribunen fra nå av og heller lage spørsmål, fintet Swan på vei ut Bondihallen.

fakta/basketball 2. kamp i sluttspillet Asker - Ulriken 89-105 (63-49) Bondihallen Tilskuere: 603. Ulriken: Calix Black Ndiaye 13, Peter Heimstad 2, Marco Elsafadi 14, Roy Midtun 12, Petter Schanche Nilsen 3, Per Fedje 3, Dagfinn Dyngeland Hammer 2, Kristian Spernes 6, Pat Grabner 28, Wayne Walker 22. Toppscorer Asker: Terrence Randolph 25. Ulriken beste: *** Pat Grabner ** Wayne Walker * Marco Elsafadi