Fire personer er siktet i saken som har vært etterforsket i et halvt år. To av dem er varetektsfengslet, mens de to andre siktede skal en mer perifer rolle i saken, skriver Stavanger Aftenblad.

Åtte mobiltelefonselskaper har anmeldt bedrageriene. Totalt har 58 personer fått sin identitet misbrukt i forbindelse med bestillinger av til sammen 90 sim-kort.

Mobiltelefonselskapene har dokumenterte krav på til sammen cirka 5 millioner kroner i ubetalte telefonregninger. Det største kravet er på 361.000 kroner, og to andre krav ligger på rundt 200.000 kroner hver,opplyser politifullmektig Karen Mork i Rogaland politidistrikt til avisen.

Ifølge politiet har det vært svært enkelt å gjennomføre svindelen. Ved hjelp av et navn med gyldig personnummer er sim-kort bestilt til en falsk adresse der det er satt opp en midlertidig postkasse med navnet på personen som intetanende er i ferd med å bli svindlet. Når sim-kortet dukker opp, kan svindelen starte og postkassen fjernes.

Tre av de siktede er av utenlandsk opprinnelse og bor i Stavanger. Den fjerde, også han utlending, hører til i Bergen, opplyser Mork. De fleste som er blitt svindlet er fra Stavanger, men noen kommer også fra Bergen og Østlandsområdet.