«Flybilletter til Nice, Roma, London, Paris, Alicante og Malaga selges billig!!», sto det på finn.no. På rubrikkmarkedet på internett har en privatperson solgt en rekke billetter til Norwegians flyginger til steder som Nice, Roma og Malaga.

Prisen har vært om lag en firedel av billettprisen til Norwegian, og pengene har trolig gått rett inn på konto til personen som nå blir meldt til politiet.

— Billettene ikke gyldige

— Han har tatt imot bestillinger og så bestilt billetter med et stjålet kredittkort, sier informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen i Norwegian.

Svindelen ble oppdaget like før helgen da kredittkortet ble sperret. Norwegian har ennå ikke kontroll over hvor mange som er rammet.

— Vi arbeider med å få oversikt nå. Det er bestillinger helt frem til mars 2006, men vi vet ikke hvor omfattende svindelen er. Vi har allerede vært i kontakt med noen som har kjøpt slike billetter. De er overrasket, men har ikke reagert på at det er så billig, sier Ellingsen.

Det de kanskje vil reagere på, er at de ikke får reisen de trodde de hadde betalt for.

— Vi har ikke fått penger for disse billettene. De er ikke betalt for, og dermed er de ikke gyldige.

Annonsen skal ha ligget på finn.no i flere uker før det som ser ut som svindel ble oppdaget. Den er nå fjernet fra internett. Og billettene altså kansellert.

— De er først gyldige når prisen på dem er betalt inn, sier Ellingsen, og advarer mot å kjøpe billetter utenfor de offisielle salgskanalene.

Svarte ikke på telefonen

I annonsen ble det reklamert for flybilletter til Nice, Roma, London, Paris, Alicante og Malaga, med avreise fra Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim.

«Billetter er tur/retur, eller bare en vei, ta kontakt for tilpassing til dine ønsker. Billettene er billige, da vi har fått de gjennom vårt firma som har kjøpt for mange reiser. Priser blir vi nok enige om. Ha en god sommer!», het det i annonseteksten.

Bergens Tidende forsøkte tirsdag gjentatte ganger å ringe personen som var oppgitt som selger i annonsen på internett. Mobiltelefonen hans var slått av.