Under sin redegjørelse for forretningsutvalget i Oslo kommune hevdet Per Ditlev-Simonsen at de to tidligere svigersønnene har drevet en «bevisst, profesjonell og organisert mediekampanje» mot datteren Cecilie.

– I dette spillet har de bevisst trukket meg inn og blant annet kommet til meg med direkte trusler knyttet til penger i Sveits. Det er bevisst forsøkt å skape et inntrykk av at jeg har store skjulte verdier i Sveits. Disse påstandene er grunnløse, sa Høyre-ordføreren.

Han ville overfor pressen ikke kommentere innholdet i truslene nærmere, men sa at de kunne dokumenteres. Ditlev-Simonsen la til at forholdet ikke er politianmeldt.

Reagerer

– Påstandene er usanne, uforståelige og krenkende. Jeg krever at han trekker de tilbake, sier Pehr-Olav Skogseth, som var gift med Cecilie Ditlev-Simonsen fra 1994 til 1999.

– Påstanden om direkte trusler og organisert mediekampanje er triste – særlig fordi jeg alltid har hatt et godt forhold til min tidligere svigerfar og min sønns morfar, og har alltid hatt stor respekt for både hans person og det arbeidet han har gjort, sier han.

Cecilie Ditlev-Simonsen er midt oppe i et bittert skilsmisseoppgjør med sin andre eksmann, Endre Rangnes, som hun var gift med fra 2002 til 2004. Rangnes reagerer kraftig på påstandene fra sin tidligere svigerfar.

– Påstandene er uten rot i de faktiske forhold. Det har verken forekommet trusler eller svertekampanje. Det er beklagelig at ordføreren velger å ty til denne type avsporinger av saken, sier Rangnes’ advokat Fred Gade.

Brev

Rangnes sier til NRK at trusselpåstandene kan ha sammenheng med to brev han skrev i 2005, der han informerer om at han vil trekke inn kontoene i Sveits dersom det blir en skiftesak.

Etter det NTB forstår mener Ditlev-Simonsen at truslene er formulert i brev, men det er usikkert om det er snakk om brevene fra 2005. Det er også nærliggende å tro at det Ditlev-Simonsen oppfatter som trusler, allerede er blitt omsatt, gjennom pressedekningen av saken.

– Dette er jo ikke noe pressen har gravd fram. Hele denne saken kom opp på en svært spesiell måte, i forbindelse med en pågående rettstvist etter en opprivende skilsmisse. En sak jeg ikke er part i, og som er meg uvedkommende – selvfølgelig bortsett fra som far og bestefar, sier Per Ditlev-Simonsen.

LANGET UT: Per Ditlev-Simonsen anklaget i dag sine to eks-svigersønner for å ha truet ham.