Mannen ble fengslet for halvannen måned siden og har sittet i varetekt siden, skriver VG søndag. 47-åringen er tidligere dømt til seks års fengsel for drapsforsøk. Han sendte sin eks-kone en brevbombe som eksploderte da den ble åpnet hos politiet. Kvinnen skal senere ha fått hemmelig identitet.

Mannen ble siktet etter at Nylunds familie i både Norge og Sverige har drevet egen etterforskning. Nærmere tekniske undersøkelser viste at hun umulig kunne ha hengt seg selv, men at det i stedet dreide seg om en drapsmann som hadde gjort alt for å få hengningen til å se ut som selvmord. På en lapp som Nylund skrev til sin datter, sto det dessuten at eks-samboeren hadde ringt og truet henne flere ganger den dagen hun ble drept, og at hun skrev den i tilfelle noe skulle skje.

Mannen nekter for å ha noe med drapet å gjøre, men har erkjent at han var i leiligheten før det angivelige drapet.

Ann-Britt Nylund kommer opprinnelig fra Narvik. Som 17-åring dro hun til sjøs. Hun giftet seg med en svensk sjøkaptein, og var gift i 15 år før de ble skilt.

For to år siden traff hun mannen som nå er siktet for å ha drept henne. Nylunds bror sier til VG at samlivet var svært konfliktfylt.

NTB