Dette er en tillitserklæring fra hele Røde Kors, sa Sven Mollekleiv fredag ettermiddag.

Mollekleiv er tidligere generalsekretær i Norges Røde Kors. Fredag ble han valgt med klar margin, da 267 delegater ga ham sin stemme. Hans motkandidat, Per Christian Voss, fikk støtte fra 58 delegater til landsmøtet.

– Vår store utfordring sammen er å bygge på det beste i Røde Kors ved å klargjøre de humanitære behov, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt, sier han.

Blant målene han ønsker å jobbe mot er å øke det frivillige engasjementet i det som allerede er verdens største frivillige organisasjon, og invitere flere mennesker til delta i organisasjonens virksomhet.

Vil ha mer frivillighet

– Det er viktig å konkretisere gode humanitære aktiviteter, bygge kompetansen og frigjøre mer frivillighet, sa han

Mollekleiv var generalsekretær i Røde Kors fra 1991-2001. Han er nå styreleder i Frivillighet Norge, i tillegg til å ha flere andre styreverv i andre firmaer og organisasjoner. Han er født 2. mars i 1955 i Bergen.

Den nyvalgte presidenten er i dag direktør for samfunnskontakt og samfunnsansvar for Det Norske Veritas. Mollekleiv tiltrer som ny president sammen med det nye landsstyret søndag etter landsmøtet. Han er valgt for tre år.

– Vi har en krevende utfordring i reduksjonen av inntektene, og da må vi gjøre to ting: skape verdier, og ansvarlig og nøkternt prioritere ressursene for dem vi er til for, sier han.

Stoltenberg æresmedlem

Under møtet i Tønsberg ble Thorvald Stoltenberg utnevnt til nytt æresmedlem i Røde Kors. Han takket samtidig av etter ni år som president.

– På denne måten vil vi takke Thorvald for hans store engasjement for nettverksarbeidet i Røde Kors. Det hadde ikke vært det samme uten Thorvalds utrettelige innsats, sa styremedlem i landsstyret Svein Erik Aasen under utdelingen.

Aasen understreket også at Stoltenberg har gjort et usedvanlig betydelig humanitært arbeid i sine vel ni år som president.

Bendiksby, Terje