For uansett hvor mye kampen i Idrætsparken lørdag er tidenes boksebegivenhet i Danmark, og uansett hvor intenst hele det danske folk ønsker sin joviale helt alt mulig godt, og uansett om Nielsen med sine drøye 117 kilo har nesten ti kilos overvekt mot Tyson: Han er ganske sikkert sjanseløs. Etter måneders opphaussing av «Super-Brians» fabelaktige boksekarriere (bare ett tap på 63 kamper) har nå tonen snudd i Danmark, og man er mest opptatt av at Nielsen skal komme fra møtet med helsen i behold. Og trener Poul Duvill gjør klart i avisen BT at han vil stå klar med håndkleet og ikke nøle med å kaste det inn i ringen hvis han ser at Nielsen har fått nok. Og Brian selv? — Jeg gjør så godt jeg kan, så får vi se hvor langt det rekker, sier han.

Latter

Torsdag brøt Nielsen ut i latter da man hadde den obligatoriske stirreseansen etter innveiingen. Vi er ikke så vant til boksingens retorikk her i Skandinavia, og en stor forsamling av journalister, fotografer og TV-teknikere ble nok mer fnisete enn oppglødde av Tyson-»innpiskernes» timelange hoiing og hyl om «The greatest ever!!», «Two days to wake-up time!!» og lignende ydmykelser.

Og det ble Nielsen også. Da han sto der og raget nesten et hode over Tyson, mens de skulle stirre hverandre i senk på grusomste vis, lente de samme innpiskerne seg fram mot dansken og skrek ting som ikke passer på trykk i norske medier. Det var nok ment å skulle få Nielsen til å sprekke. Og det gjorde han da også. Han lo så han ristet.

Smil

Tidene er forandret når Mike Tyson må ansette folk til å spre fornærmelser for seg. Selv påstår han at han er blitt voksen. - Jeg er klar for å bli moden, sier han, 35-åringen som er blitt muslim og har sjokkert sitt danske vertskap med å spørre om hvor i København han kan finne gode bokhandler. Til innveiingen kom han i dansk landslagsdrakt, en gave fra Thomas Gravesen som Tyson skal ha blitt vilt begeistret for da han så Danmarks VM-kvalifiseringskamp på TV sist helg. Så satte han seg ned og ventet rolig på Nielsen, og tilbød seg til og med å gå på vekten først. Så stirret de, så ble det skreket, og så lo Nielsen. Og da smilte sannelig Mike Tyson også. Det blir nok en annen stemning i ringen lørdag kveld.

(NTB)

LATTERMILD: Brian Nielsen brøt ut i latter under den obligatoriske "stirreseansen" ved innveingen torsdag. (Foto: Keld Navntoft/SCANPIX )