Bonden hadde mandag sultestreiket i 41 døgn i protest mot at en ny vei ville legge beslag på et 4,9 dekar stort område av eiendommen hans.

– Jeg tar ikke dette som noen seier, og jeg er langt ifra fornøyd. De har bare utsatt avgjørelsen, sier Moe til NTB.

Han sier at han ikke har tatt noen beslutning ennå om han vil fortsette å sultestreike.

– Akkurat nå har jeg ikke lyst på mat, men vi prater om det, sier Moe.

Ekspropriasjon

Han er indignert over at kommunen har opprettholdt vedtaket om ekspropriasjon av det omstridte området, og mener de kunne latt være å gjøre dette.

– Det er tull. Det betyr at det bare er en utsettelse av lidelsen. Jeg satte i gang denne sultestreiken for å få vernet området, men det blir bare en utsettelse, framholder Moe.

Han vil ikke røpe hva barna hans mener om saken, men sier at han ikke har lagt noe press på dem.

– Det jeg ønsker er å ta vare på kulturlandskapet og kulturminnene i dette området, som er helt unike. Hvis det bygges vei over området, blir det ødelagt for evig og alltid. Men det virker ikke som folk vil forstå, sier gårdbrukeren.

Hele kulturlandskapet består ifølge Moe av sju-åtte dekar med skog og en masse plantearter. Landskapet kalles «Velferda» og inneholder hustufter tilbake fra 1844.

Ekstraordinært

Det ekstraordinære kommunestyremøtet i Ørsta hadde bare en sak på programmet mandag, og det var Harry Moe-saken.

– Vi har utsatt byggingen av veien inntil det blir tvingende nødvendig. Det kan dreie seg om seks til åtte år, opplyser ordfører Hans Olav Myklebust i Ørsta kommune til NTB.

Området skal omreguleres til et byggeområde, og kommunestyret vedtok i mai i fjor å ekspropriere 4,9 dekar av Moes eiendom. Moe klagde på vedtaket, men fikk ikke støtte.

Han satte i gang sultestreiken for å få kommunestyret til å endre mening.

De 4,9 dekarene av Moes eiendom skal likevel eksproprieres av kommunen.