– Jon Sudbø varslet selv Radiumhospitalet om at det kunne være feil i flere av artiklene han har publisert, straks skandalen rundt ham ble kjent. Han har vært svært samarbeidsvillig. Det er ikke riktig slik det kommer fram i mediene, at det er noen andre som har oppdaget at det er feil i flere av hans artikler, sier seksjonssjef i forhandlings— og helserettsavdeling i Den norske lægeforening, Anne-Gry Rønning Moe til NTB.

Vet ikke hvor mange

Hun vet imidlertid ikke hvor mange artikler det kan være snakk om.

– Vi har snakket litt om hvilke artikler det kan være snakk om, men det er for tidlig å si noe konkret om hvilke artikler det gjelder, sier hun.

Hun forteller at Jon Sudbø er svært lei seg for at Radiumhospitalet har holdt denne informasjonen tilbake fordi det nå virker som det stadig avdekkes mer juks. Hun vil imidlertid ikke kommentere hva hun mener om Radiumhospitalets håndtering av saken.

Strategi- og markedsdirektør Stein Vaaler ved Rikshospitalet-Radiumhospitalet vil overfor TV 2 Nettavisen ikke benekte at Sudbø advarte om feil i flere artikler allerede da Lancet-saken ble kjent. Men han vil ikke diskutere saken i pressen.

Får advokat

Rønning Moe opplyser at Sudbø kommer til å få en advokat.

– Vi er i kontakt med en ekstern advokat som skal håndtere Sudbøs sak fremover. Vi er i kontakt med en advokat og vil inngå en avtale innen svært kort tid, sier hun til TV 2 Nettavisen.