Ved 13-tiden lørdag tok rådsmøtet i Vest-Agder Frp lunsjpause. Signalene tyder så langt på at fylkesstyret innkaller til nytt års— og nominasjonsmøte om to uker. Fylkesformann Jan Ole Dahl regner med at et nytt styre da vil velges.

— Det gjenstår å se om jeg har tillit. Selv føler jeg at vi er i ferd med å tråkke på vår egen ideologi: frihet og retten til å hevde egne meninger, sier en tydelig presset Dahl til NTB.

Trekker seg? Dahl holder muligheten åpen for at han kan komme til å trekke seg fra Frp, og jobbe for en annen stortingsliste.

— Per i dag er svaret nei. Nå må vi først se hva som blir utfallet av dagens møte, sier Dahl til NTB.

Vidar Kleppe har frist til onsdag med å anke vedtaket om suspensjon inn for landsstyret.

Spenningen har steget de siste dagene i Vest-Agder, ettersom sentrale fylkesrepresentanter kan komme til å stille på alternative lister for å støtte Vidar Kleppe. Fylkespartiet risikerer full splittelse, og resultatet kan dermed bli at dagens representanter blir bitre konkurrenter i månedene fram mot stortingsvalget.

Tre muligheter Fylkesstyret velger lørdag ettermiddag enten å avholde nytt års- og nominasjonsmøte, eller å la den ordinære listen stå, slik at andrekandidat Line Vennesland rykker opp på førsteplass.

Alternativet er at fylkespartiet kan bli satt under administrasjon av den sentrale ledelsen i Fremskrittspartiet.

Alt tyder på at flertallet i fylkesstyret vil rette seg etter sentralstyrets anbefalinger, og la Kleppe seile sin egen sjø, for å konsolidere partiets stilling i fylket.

NTB