Ifølge avisa Østlendingen sto en patruljebil fra Utrykningspolitiet i veikanten for å holde laserkontroll da doningen plutselig passerte onsdag i forrige uke. Politiet fulgte etter kjøretøyet.

Da kjøretøyet forsvant på en gang— og sykkelvei, stanset politiet forfølgelsen. Senere ble doningen funnet forlatt i skogen innenfor et grustak i Prestemyrvegen i Elverum.

-Stygg og farlig

-Dette er den styggeste kjøretingen jeg har sett. Og den farligste, sier Geir Kristiansen hos Viking Elverum til Østlendingen etter at Viking ble utkalt for å taue inn bilen.

-Jeg hørte på telefonen fra sjåføren vår. Han sa han hadde "hentet en, jeg vet ikke hva skal jeg kalle det jeg, men det er ikke en bil", smiler Kristiansen.

Opelmotor

Etter det Østlendingen kjenner til, skal motoren og flere andre deler på kjøretøyet stamme fra en Opel. Doningen mangler viktige funksjoner som lys, håndbrekk, speil og sikkerhetsbelter.

-Dette kan vel neppe kalles en bil, men etter det vi forstår dreier det seg om en bil som er fullstendig ribbet, forklarer lensmann og politistasjonssjef i Elverum, Per Erik Skaugrud til NTB.

Lattermildt forteller han at han aldri har vært med på et lignende beslag.

Stor skapertrang

-Det er viktig å vise initiativ og kreativitet, men i dette tilfellet har vel skapertrangen blitt litt vel stor, slår Skaugrud fast.

Politiet mener å ha gode spor i saken og regner med å komme i kontakt med eieren av bilen i løpet av kort tid. Han kan trolig vente seg en bot.

(NTB)

STYGG OG FARLIG: Geir Kristiansen ved Viking Elverum fikk oppgaven med å taue inn doningen, som allerede har rukket å bli en av de største turistattraksjonene i Elverum. Foto: Nils Henning Vespestad, Østlendingen/NTB