19-åringen er innlagt på intensivavdelingen på St. Olavs Hospital i Trondheim. Situasjonen hans karakteriseres onsdag kveld som uavklart.

Segnet om

19-åringen dukket i 14-tiden onsdag opp på politistasjonen i Mo i Rana og fortalte at han var blitt knivstukket i brystet på Moheia videregående skole. Skolen ligger like ved politistasjonen.

– Han kom inn på politivakta og sa han var blitt knivstukket. Kort tid etter segnet han om der. Vi tilkalte ambulanse som fraktet ham til sykehus i Mo i Rana, opplyser politibetjent Olav Bjørnli i Helgeland politidistrikt til NTB.

19-åringen pådro seg indre blødninger som følge av en rift i hjerteposen og senere på kvelden valgte sykehuset å overføre ham til intensivavdelingen ved St. Olavs Hospital.

Sjalusidrama

Den dramatiske hendelen skjedde i skolegården i et friminutt, med mange vitner til stede. Våpenet som ble brukt til å skade 19-åringen viste seg å være en saks. En 18 år gammel mann som selv meldte seg til politiet, er pågrepet og siktet i saken. Han forklarte seg for politiet onsdag kveld og årsaken til angrepet skal være krangel om ei jente.

– Motivet skal være sjalusi, sier politifullmektig Stig Morten Løkkebakken i Helgeland politidistrikt til NTB.

18-åringen, som ikke er elev ved skolen, vil bli vurdert framstilt for varetektsfengsling torsdag.