Ifølge Statens lånekasse for utdanning har nærmere 140.000 studenter benyttet søknadsskjemaet som har vist seg å være så vanskelig å forstå. Nå erkjenner Lånekassen at søknadsskjemaet har vært for komplisert og at en del søkere har krysset av på feil sted, skriver Dagsavisen.

-Det er umulig å si eksakt hvor mange det er snakk om, sier rådgiver Unn Grydeland i Lånekassen til avisen. Fortsatt er det lånesøknader som ligger ubehandlet, og det kan bety en lite hyggelig overraskelse for flere. De som har krysset av feil vil i verste fall få utbetalt bare 35 prosent av forventet beløp. For årets skoleår er den samlede utbetalingen 80.000 kroner for en vanlig student — hvis skjemaet er fylt ut riktig.

Ifølge Lånekassens hjemmesider må de som mente å søke andre alternativer enn det som ble krysset av på søknadsskjemaet, sende ny søknad for å få behandlet den på nytt.

-Vi har vært veldig fleksible når det gjelder oppretting av slike feil. Det er ikke snakk om å sende ny søknad. Det holder at vi får melding via e-post eller telefon, sier Solbjørg Sørensen ved Lånekassens informasjonskontor. (NTB)