Politiet fikk melding klokken 14.45 om at en åpen, strømførende kabel hadde tatt livet av en hund. Jenta som luftet hunden skal også ha fått strøm gjennom kroppen.

– Jenta ble kjørt med ambulanse til Akershus universitetssykehus. Vi vet ikke hvor alvorlig skadd hun er. Det er spesielt vanskelig å avgjøre det når det gjelder elektrisitet, men hun var ved bevissthet, sier operasjonsleder Geir Eriksen i Romerike politidistrikt til NTB.

Jenta blir liggende til observasjon over natten.

Den strømførende kabelen lå like utenfor skolegården til Vigernes barne— og ungdomsskole i Lillestrøm.

– Vi har blitt kontaktet av vitner som hevder at den strømførende ledningen har ligget åpen i flere dager. De sier også at dette er blitt meldt til Hafslund uten at det er blitt gjort noe med det, men det er ikke bekreftet, sier Eriksen.

Den åpne kabelen var en veilysledning, skriver Aftenposten.no.

Den har en spenning på 230 volt, hvilket er tilstrekkelig til å ta livet av et menneske. 230 volt er en standardspenning som også finnes i vanlige husholdninger.

Hafslund har nå vært på stedet og sikret ledningen.

– Vi vet ikke hvorfor denne ledningen lå åpen på bakken, men det er mulig at den har blåst eller falt ned, sier informasjonssjef Morten Schau i Hafslund.

Hafslund har gått gjennom sine loggføringer på driftssentralen og har ikke funnet noen innrapporteringer om den åpne ledningen ved skolen.