Det viser en telling medieovervåkerne i Retriever Norge har foretatt på vegne av Norsk samfunnsbarometer. Med 1995 omtaler første halvår 2006 har hun bare fornyings— og administrasjonsminister Heidi Grande Røys bak seg på listen.

Statsminister Jens Stoltenberg er ikke overraskende den som er omtalt flest ganger første halvår. Med 17552 omtaler, topper landets fremste politiker listen, 7500 omtaler foran utenriksminister Jonas Gahr Støre.

På de neste plassene følger finansminister Kristin Halvorsen med 9793 omtaler og arbeids- og integreringsminister Bjarne Håkon Hanssen med 8283 omtaler.

Retriever har også undersøkt hvilke medier som omtaler de enkelte statsrådene flest ganger. Ikke overraskende er det Bergens Tidende som gir Strøm-Erichsen hyppigst omtale. Uten avisens iherdige innsats ville Strøm-Erichsen ha kommet på sisteplass.

Retriever sjekker også hvilke statsråder som kommer oftest til orde i mediene. Statsministeren er på topp her med 2711 sitater, mens Bjarne Håkon Hanssen følger hakk i hæl med 2237. For statsministerens vedkommende betyr dette 15 sitater hver eneste dag. Hvordan han rekker over dette forklarer ikke medieovervåkerne Retriever.

Bergens Anne-Grete Strøm-Erichsen er sitert 398 ganger første halvår i år og kommer med det fjerde sist blant statsrådene.