Streiken blant de flyplassansatte ble utvidet tirsdag, og ytterligere seks flyplasser ble stengt. Norwegian og SAS fortviler over at passasjerer rammes av en streik som selskapene ikke har kontroll over.


Blir du rammet av streiken eller kjenner du noen som blir rammet? Ring oss på 02211 eller send oss en epost .

SAS Norge beklager problemene streiken medfører for passasjerene.

– Vi fortviler sammen med kundene våre nå. Stavanger er i likhet med Bergen en av landets mest trafikkerte flyplasser, og utvidelsen av streiken rammer enda flere tusen passasjerer, opplyste selskapet i en pressemelding tirsdag morgen.

SAS-konsernet har estimert de direkte tapene til rundt 15 millioner svenske kroner hver dag. Både SAS Norge, SAS Danmark og SAS Sverige berøres av streiken i Avinor.

Rekker ikke kreftbehandling I Norwegian var stemningen like fortvilt tirsdag morgen.

– Dette er fortvilende, og vi håper partene kommer sammen nå. Vi hører at folk ikke kommer seg til kreftbehandling. Dette begynner å bli ganske alvorlig. Det er snakk om store kostnader for oss som flyselskap. Avinor er ikke i så stor grad som oss skadelidende. Vi er avhengige av passasjerene som betaler lønna vår, sier informasjonssjef Anne Grete Ellingsen i Norwegian til NTB.

Norwegian hadde tirsdag morgen ikke oversikt over hvor store tap selskapet er blitt påført som følge av streiken.

– Det er snakk om millioner av kroner, men regnestykket får vi se på etter at streiken er over. Nå er det passasjerene vi er bekymret for, sier Ellingsen.

Verst i Stavanger Flest passasjerer rammes ved Stavanger lufthavn Sola, som har rundt 12.000 reisende daglig. Alle fly til og fra Stavanger lufthavn ble innstilt fra klokken 7.

– Vi rakk å få av gårde åtte-ti flyginger med rundt 1.000 passasjerer, sier lufthavnsjef Leif Anker Lorentzen til NTB.

Han forteller at det i morgentimene tirsdag var rolig på flyplassen, og at det virker som de fleste har fått med seg informasjonen om streiken.

SAS Norge kansellerte tirsdag 197 avganger. Norwegian måtte innstille til sammen 54 avganger innenlands.

Tolv flyplasser De andre flyplassene som fra tirsdag er rammet av streiken, er Sandnessjøen lufthavn Stokka, Sogndal lufthavn Haukåsen, Alta lufthavn, Svolvær lufthavn Helle og Leknes lufthavn. Streiken omfatter nå 408 Avinor-ansatte ved 13 flyplasser, og 12 flyplasser er stengt.

Frontene er fastlåste i streiken blant LO Stats medlemmer på flyplassene. Det har ikke vært noen ny kontakt mellom LO Stat og Avinor siden det ble brudd i meklingen natt til 16. mai.

– Vi har gjort hva vi kan. Nå er det Avinor som sitter med løsningen for å få slutt på denne streiken, sa informasjonssjef Stein Erik Syrstad i LO Stat til NTB mandag kveld.

Permitteringer Streiken blant de ansatte i Avinor førte tirsdag morgen til at Widerøe måtte permittere ytterligere 60 av sine ansatte i tillegg til de 135 som allerede var permittert, melder ht.no.

Widerøe har dermed til sammen permittert 195 ansatte. I tillegg har SAS Ground Services permittert over 250 av sine ansatte.

Hva synes du om streiken? Si din mening i kommentarfeltet under.

Odd Kristian Stokka/STAVANGER AFTENBLAD (MMS)