Arbeiderpartiets representanter dominerer «statistikken» over de morsomste replikkene fra Stortingets talerstol siden valget i fjor høst. Aller morsomst er, kanskje overraskende, Thorbjørn Jagland.

Stortingspresidenten har nemlig ifølge Dagsavisen greid å frambringe latter og/eller humring hele seks ganger i løpet av undersøkelsens varighet.

På de neste plassene følger statsminister Jens Stoltenberg med fire lattersalver og Rolf Terje Klungland, også han fra Arbeiderpartiet, med tre.

Selv om Ap skiller seg positivt ut i tallmaterialet, tar statistikken ikke hensyn til bevisste og ufrivillige morsomheter.

Eksempelvis fremkalte statsminister Stoltenberg stor latter da mobiltelefonen hans ringte mens han fra talerstolen la ut om sin tette kontakt med LO-leder Gerd-Liv Valla i forbindelse med debatten om styreledervervet i Statoil.

– Kanskje det er hun som ringer nå! ropte Frp-leder Siv Jensen, og fikk dermed ett poeng på Dagsavisens statistikk.

På motsatt ende av skalaen har vi Aps regjeringspartner Senterpartiet – det eneste partiet på Stortinget som ikke er kreditert for noe latter så langt i stortingsperioden.

MORSOM: Thorbjørn Jagland.