Høyre-leder Solberg gleder seg over at Høyres oppslutning øker til 21,7 prosent i en ny måling, hakket foran Fremskrittspartiet som får 20,9 prosent.

Høyre er dermed landets nest største parti i målingen som Opinion har utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Med en fremgang på 1,8 prosentpoeng siden forrige måling har Høyre økt oppslutningen med 4,5 prosentpoeng siden valget i september. Fremskrittspartiet taper på sin side 2,4 prosentpoeng i novembermålingen.

Snakker og bygger Høyre-leder Erna Solberg er fornøyd med tallene:

— Dette er veldig hyggelig. Jeg tror fremgangen er et resultat av at vi har gjort det vi sa vi skulle gjøre, nemlig å snakke om egen politikk, sier hun.

I Frp-leiren slår de fast ulike målinger nå svinger rundt valgresultatet.

— Jeg har ikke så stort engasjement på målinger nå rett etter et valg. Nå bruker vi tiden til å bygge nye profiler og få den nye stortingsgruppa i sving. Det er viktigere enn å komme med slående politiske argumenter, sier partileder Siv Jensen.

Rødgrønt glipper Arbeiderpartiet står på stedet hvil og noterer en oppslutning på 33,3 prosent i Opinions novemberbarometer.

Med kun mindre endringer også for de andre partiene ville de rødgrønne regjeringspartiene mistet flertallet i Stortinget dersom målingen hadde vært valg. De rødgrønne ville fått 79 mandater, noe som er sju færre enn ved valget. Målingen viser at Rødt er inne med ett mandat.

Oppslutningen for de øvrige partiene, med endring fra forrige måned i parentes: SV 6,4 (-0,4), Sp 5,2 (uendret), Venstre 4,3 (-0,5), KrF 5,3 (+0,9), Rødt 1,6 (-0,1), andre 1,4 (+0,8).

Hvorfor tror du Høyre går frem? Si din mening her.