I dag blir det avgjort om stordabuen får være med til løpene i Berlin. Sagvåg-karen kom inn til 6.49,57 og fjerdeplass. Men veteranen var bare så vidt foran flere andre som er aktuelle for den siste verdenscupbilletten. — Vi driver ikke med amerikansk uttagning i Norge. Vi har litt å diskutere før vi bestemmer oss, sier landslagstrener Mikkel Stølen. Ørjan Tvenge (6,50,13) og unge Øyvind Gravem (6,52) er også i bildet. Og Petter Andersen (6,55) vurderes med tanke på en satsing i allround.

– Kjell er for langt bak. 10 sekunder er mye. Jeg håpet han skulle gå fortere, sier landslagssjef Geir Karlstad, som går i tenkeboksen med Mikkel Stølen. I kveld kommer svaret. Den som ikke kommer med nå, får hastverk i forhold til OL. Det er tre v-cup-løp i november. Så skal laget barberes til tre mann på hver av langdistansene til OL. Toget kan gå fra Storelid.

— Det tenker jeg ikke på. Det er ennå 95 dager til OL. Om 5000-meteren i går sa han dette: - Et forferdelig løp. Grusomt. Ingenting stemmer. Et steg tilbake i forhold til løpet mitt i Salt Lake (6,44) nylig, sier 31-åringen. Han hadde marginene på sin side i forhold til utfordrerne i Vikingskipet, men det var fattig trøst for den dobbelte sølvvinneren fra OL i 1994 i går.

— Aldri artig å gå på skøyter når det stemmer så dårlig. Som å være på skitur med bakglatte ski, sier en nedtrykt Storelid.

— Hva er galt?

— Svingene. Det er der du skal opparbeide fart. Når ikke det går, blir det tungt på langsidene. Da mister jeg flyt og rytme, forklarer Storelid. Og venter spent på landslagsledelsens svar.