Opplysningene blir lagret, slik at det er mulig å gå tilbake og studere bevegelsene dine i ettertid. På en helt vanlig arbeidsdag i London blir du fanget opp av rundt 300 overvåkingskameraer, ifølge Ove Skåra i Datatilsynet.

Om det ikke er fullt så omfattende her, gir hver enkelt mer eller mindre frivillig fra oss så mye informasjon at det vil være en smal sak for politi eller hackere å kartlegge store deler av dagen vår. Da BTs journalist prøvde å føre en uhøytidelig logg onsdag, ble listen etter hvert lang:

07.40: Våkner, sjekker mobiltelefonen, og sier god morgen til den lokale basestasjonen. Går tre kvarter senere på Gaia-buss nr. 50 ved NHH, og bruker elektronisk busskort. Alle reisedata lagres på kortet.

I løpet av dagen bruker undertegnede bankkortet som betalingsmiddel i seks forskjellige butikker, blir fanget opp av fjorten forskjellige overvåkingskameraer — pluss alle dem man ikke fikk øye på - før bussreisen hjem med buss nr 80 fra Torget blir registrert på busskortet klokken 15.42.

Dersom sjefen eller andre skulle ha interesse for å kartlegge internettbruken i løpet av arbeidsdagen, vil man fort kunne finne ut at undertegnede er svoren Kiss-fan og planlegger Syden-tur. Så er det bare å håpe at hackerne holdt seg borte mens man sjekket nettbanken og handlet plater på internett senere på kvelden.