Stortingsrepresentant Truls Wickholm reagerer på at Gahr Støre palmesøndag sa at det ikke er aktuelt for den norske regjeringen å støtte den Hamas-ledede regjeringen i de palestinske områdene med penger, så lenge Hamas ikke godkjenner Israels rett til å eksistere.

Norge krever også at Hamas må ta avstand fra all bruk av vold.

– Jeg har sendt en melding til gruppeledelsen i Arbeiderpartiet om ønsket om at Jonas kommer på det første møtet i stortingsgruppa, slik at vi kan ha en diskusjon. Han kan få lagt fram sitt syn, og folk som har en annen mening kan få lagt fram sitt. Det synes jeg er den mest ryddige måten å gjøre det på, sier Wickholm til NRK. Han reagerer særlig på at Støre ikke informerte stortingsgruppen forut for sin beslutning.

Støres uttalelser har ført til at bortimot 400 medlemmer og sentrale tillitsvalgte i de tre regjeringspartiene har skrevet under et opprop mot Jonas Gahr Støre, og for fortsatt norsk bistand til de palestinske selvstyremyndighetene.

Flere stortingsrepresentanter og medlemmer av sentralstyret i Arbeiderpartiet krever nå at saken må opp både i internasjonalt utvalg, i sentralstyret og i partiets stortingsgruppe.

Utenriksminister Gahr Støre sier han vil møte stortingsgruppen onsdag om en uke.

– Jeg kommer til å ha møter med de organene i Arbeiderpartiet og de andre partiene som ber om det. Hill-Marta Solberg og jeg er blitt enige om at vi tar dette på det første møtet etter påske som er i neste uke, sier Støre.

SCANPIX