Bakgrunnen for forsinkelsene skal være tekniske problemer ved Avinors kontrollsentral og innflygingskontroll i Bodø. Samtidig førte sykdom ved Røyken kontrollsentral til at det ble innført landingsrestriksjoner på Gardermoen.

Tre timer

— Vi har forsinkelser på opp mot tre timer på trafikk til og fra Gardermoen, sier informasjonssjef Siv Meisingseth i SAS Braathens til NTB fredag kveld.

— Problemene kommer – som vanlig – en fredag og på det verst tenkelige tidspunkt. Men vi håper at vi kan klare å avvikle trafikken uten kanselleringer, sier Meisingseth.

Også Norwegian fikk store forsinkelser på vesentlige deler av sitt rutenett, men også informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen håper at selskapet skal klare å avvikle trafikken uten kanselleringer

Under kontroll

De tekniske problemene i Bodø ga i hovedsak problemer for flytrafikken i Midt- og Nord-Norge, men også i Sør-Norge var de synbare og forårsaket forsinkelser.

Avinor opplyser at de tekniske problemene i Bodø var under kontroll fredag ettermiddag, og det er uttrykt håp om at det skal bli normal trafikkavvikling til og fra nord gjennom helgen