Tusenvis av passasjerer i inn— og utland ble berørt av feilen som oppsto i drivstoffanlegget på Gardermoen.

Etter flere timer ble feilen utbedret og anlegget var i gang igjen like etter klokka 19.

— Anlegget virker igjen. Nå begynner arbeidet med å få alt i rute igjen, sier pressesjef Vegar Gystad ved Oslo lufthavn (OSL) til NTB.

Passasjerene må regne med forsinkelser utover kvelden og natten fordi flyene har hopet seg opp på Norges største flyplass.

Dermed rammes både de som ikke kommer ut av Oslo, og de som ikke får landet. Nesten 20 fly var innstilt da klokka passerte 20, og mange flere var forsinket, melder NTB.

Krisemøte

Mange har blitt rammet av forsinkelser.

— Jeg sitter på Gardermoen, og her står alle flyene. Vi har sittet i flyet vårt i en time, men fikk nettopp beskjed om å gå tilbake til terminalen, sa Dag Lilletvedt til bt.no tirsdag ettermiddag.

Han skulle egentlig tilbake til Bergen, men måtte smøre seg med tålmodighet.

— Kapteinen fortalte oss at ledelsen på Gardermoen nå sitter i et krisemøte, sa Lilletvedt.

Like før klokken 19 meldte NTB at ingen flere passasjerer får sjekke inn på Gardermoen. Flykapasiteten var da redusert til en femdel grunnet drivstoffproblemene.

Oppgitt

Flyselskapet Norwegian er oppgitt over situasjonen.

– Nok en gang rammes altså våre passasjerer av problemer på Gardermoen. Flyselskapene er en uskyldig tredjepart i dette, men vi beklager på det sterkeste overfor alle våre passasjerer, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NTB.

Får ikke fylt drivstoff

Det var en feil på drivstoffanlegget som skapte problemer på landets største flyplass.

— Drivstoffanlegget virker ikke, og vi har derfor utfordringer med å fylle drivstoff på flyene, sa pressesjef Vegard Gystad på Oslo Lufthavn.

En feil ved det elektriske styringssystemet gjorde at man ikke fikk drivstoff ut av anlegget.

Feilen oppsto ved 13.30-tiden, og flyene ble først tanket av tankbiler. Ved 16-tiden begynte også tankbilene å gå tom for drivstoff.

Flykaos.jpg
2211-tipser