Passasjerer rådes til å møte flere timer før avgang, kun reise med håndbagasje, og sjekke inn på internett.

To av tre fly var forsinket lørdag morgen, men man håper å komme i rute i løpet av dagen, opplyser pressetalskvinne Sofie Bruun.

– Det er ingen problemer med kapasiteten, å ta ned eller sende av gårde fly, så vi håper å ta igjen forsinkelsene, sier hun til NTB.

Forsinkelser og kø

Hun råder passasjerer som skal ut å reise om å holde seg oppdatert gjennom medier og flyselskapenes nettsider. Dessuten bør reisende møte opp i svært god tid.

– Minst to timer før avgang. Helst bør man være enda tidligere ute, sier Bruun.

Folk bør være forberedt på at det kan være forsinkelser og svært mye kø.

– Passasjerer som skal reise innenriks bør bare ta med seg håndbagasje, hvis de har anledning til det. Vi råder også passasjerer til å sjekke inn på internett, sier hun.

I tillegg til forsinkelsene i trafikken skyldes køene at mange passasjerer ventet på ombooking.

Oslo Lufthavn Gardermoen ble fredag kveld stengt på grunn av kraftig snøfall. Nedbøren var så kraftig at brøytemannskapene ikke klarte å holde rullebanen fri for snø.

– Det største problemet var at snøen frøs til is på bakken. Da er det ikke så mye vi kan gjøre, sier Bruun.

Amper stemning

Flyplassen holdt stengt i rundt fem timer fredag kveld. Aldri før har Gardermoen holdt stengt så lenge. Terminalen var full av reisende, og stemningen ble ganske amper.

– Mange passasjerer begynte å bli svært frustrerte, og en del oppførte seg truende og ubehagelige mot personalet. Vi mente derfor det var best å ha uniformert politi godt synlig inne i terminalen for å roe ned situasjonen, sier Bruun.

Mer snø i helgen

Snøproblemene har også ført til at fly som skulle til Gardermoen måtte omdirigeres eller returnere.

– Problemene på Gardermoen har ført til ringvirkninger for den øvrige trafikken, og også andre flyplasser er berørt, sier Bruun.

Det kom noe snø over østlandsområdet lørdag morgen, men det er ventet at været vil klarne utover dagen. Søndag er det ventet mer nedbør.

– Heldigvis er det ikke så mange som flyr i helgene, så vi håper at trafikken vil gå som normalt, sier Sofie Bruun.