Pressetalsmann Øystein Bø i Utenriksdepartementet vil ikke opplyse hvem Støre snakket med, eller si noe om innholdet i samtalene.

— Men det er riktig at utenriksministeren har hatt kontakt med en rekke kolleger, både i vestlige land og i Midtøsten, for å drøfte situasjonen etter angrepet på den norske og danske ambassaden, sier Bø til NTB.

Etter det NTB kjenner til, var Støre i kontakt med utenriksministrene både fra USA, Jordan, Egypt, de nordiske landene og flere EU-land.

Også Danmarks utenriksminister Per Stig Møller har vært i kontakt både med Condoleezza Rice og med EUs formannskap, for å sikre at EU fordømmer angrepet på ambassadene.

Både Jonas Gahr Støre og Per Stig Møller snakket lørdag kveld med sin syriske kollega Farouq al-Shara og ga klart uttrykk for hvor uakseptabelt de anså angrepet for å være.

— Det er Syrias klare ansvar at norske diplomater kan jobbe trygt i landet. Han har tatt skarp avstand fra det som er skjedd og lovet at de ansvarlige skal straffeforfølges, sier Støre.

Reuters/Scanpix
HAR SAMTALER: Utenriksministrene Jonas Gard Støre og Condoleezza Rice
Scanpix