En times tid etter at brannen ble varslet, hadde brannvesenet og politiet situasjonen under kontroll.

Det var tilløp til dramatikk den første timen etter at politiet og brannvesenet fikk melding om brannen ved 10.20-tiden lørdag. Den gamle fabrikkbygningen, som ligger på Verven i østre bydel i sentrum av Stavanger, huset et malingsfirma og to andre mindre bedrifter. Bybrua, som går over fabrikkbygningen, ble stengt på grunn av røykutviklingen fra brannen.

-Flammene slo gjennom taket på bygningen, og sterk røykutvikling førte til at vi ba Sivilforsvaret og militærpolitiet om hjelp til å sperre av områder og evakuere beboere og folk i nærheten, sier operasjonsleder Arvid Jensen i Rogaland politidistrikt til NTB.

Bekymret for trehusbebyggelsen

Første etasje i murbygningen ble bare påført mindre skader, ifølge Jensen. De to øverste etasjene og loftet har imidlertid fått betydelige skader.

-Teknikere var lørdag på stedet, men de kunne ikke gjennomføre de nødvendige undersøkelsene på grunn av varmeutviklingen. Vi kan derfor foreløpig ikke si noe om årsaken til brannen, sier Jensen.

Rask evakuering

Evakueringen og avsperringen av området gikk raskt. Ved 11.30-tiden var brannen under kontroll, og politiet kunne trekke tilbake anmodningen om hjelp. Brannmannskaper var lørdag ettermiddag fortsatt på stedet, for å etterslokke og sikre bygningen.

Politiet hadde i ettermiddag ikke fått melding om personskader som følge av brannen, men operasjonsleder Arvid Jensen utelukker ikke at den kraftige røykutviklingen kan ha påført personer skade.

(NTB)

FABRIKKEN BRENNER: Politiet i Stavanger var en stund redd for at brannen i en fabrikkbygning i Stavanger i dag skulle spre seg til trehusbebyggelsen i nærheten, men brannvesenet fikk raskt kontroll over flammene. Ingen personer skal ha kommet til skade i brannen. Bildet er tatt fra bybroen, som går over fabrikkbygningen. <br/> FOTO: SCANPIX