— Norge ønsker å være i front for å gjennomføre resolusjonen fra FNs sikkerhetsråd politisk, humanitært og også militært. Målet er å bidra til beskyttelse av sivile, sa Støre til NRK lørdag kveld.

Utenriksministeren sier norske soldater etter planen ikke skal gå inn i operasjoner på bakken. Han understreker at en bred koalisjon av land er sammen om operasjonen, og mener norske styrker står overfor en krevende jobb.

— Norge er ikke krig. De vil gå inn i en virkelighet som er veldig krevende i Libya, hvor det pågår krigshandlinger på bakken mellom libyere. Det er ikke enkelt. Det er mange spørsmål som reiser seg. Krevende valg ligger foran oss, men alternativet om ikke å gjøre noe er enda dårligere. Derfor ønsker Norge å være med å ta sin del av ansvaret, sier Støre.

Han forteller at selv om NATO-land vil spille en ledende rolle i operasjonen, deler forsvarsalliansen ansvaret med en rekke andre land.

— Jeg tror av mange årsaker at NATO er assosiert med å være Vestens organisasjon, og at den alene skulle ha ansvaret her ville sende gale signaler og heller ikke reflektere det som er virkeligheten, nemlig om at dette er kommet i gang fordi den Arabiske Liga har pushet på, sier Jonas Gahr Støre.