– Brannvesenet har slitt med at brannene blusset opp til stadighet, sier operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB. Nesten 12 timer etter at brannen brøt ut i den gamle trehusbebyggelsen på brygga i Trondheim natt til 17. mai, klarte brannvesenet å få kontroll torsdag ettermiddag.

Brannvesenet på stedet opplyser til Adressa.no at det kom til å bli drevet etterslokking i flere timer torsdag.

Totalskadd

Brannen startet ved 01.30-tiden i Fjordgata 80 der det er både leiligheter og forretningslokaler. To timer senere brant det også for fullt i Fjordgata 78 og brannmannskapene kjempet iherdig for å hindre flammene i å spre seg til flere nabobygg.

Tre bryggehus som vender ut mot kanalen like ved Trondheims fiskemarked, Ravnkloa, er totalskadd etter brannen. I tillegg har en fjerde bygning fått vannskader.

Brannen skal ha startet i et smug mellom to av husene, men politiet kan ikke si noe om brannårsaken ennå.

Historiske verdier

Til sammen sju hus står på rekke og rad i kvartalet som brenner. Brannvesenet kjempet for å redde de fire siste husene.

– Dette er den eldre bryggen, og er blant den eldste bebyggelsen i byen. Det er klart at det er store kulturhistoriske verdier som går tapt i denne brannen, sier Berglund.

– Veldig mye av historien til Trondheim ligger i disse bryggene, sier han.

Stor innsats

Brannvesenet rykket ut med alt tilgjengelig mannskap og fikk dessuten assistanse fra redningsskøyta «Uno» som har to brannsprøyter om bord. Brannvesenets egen båt deltok også i slukningsarbeidet.

– I tillegg fikk vi bistand fra mannskaper fra Sivilforsvaret, forteller Berglund.

Kallestad, Gorm
Brannen som startet i Fjordgata 80 har vist seg vanskeligå slukke.Ved 06-tiden torsdags morgen er totalt tre bygninger i brann. Brannvesenet river deler av Fjordgata 76 for å hindre at brannen skal spre seg ytterligere
Kallestad, Gorm