– Minst fire hus brenner – i takene. Brannen sprer seg fort og vi har ikke kontroll. Det er mye arbeid. Men ingen personer er savnet, sier brannsjef Øyvind Rake i Brannvesenet Sør-Rogaland til NTB.

Ingen personer er nå savnet.

Brannalarmen gikk ved 21.30-tiden. Det skal nå først og fremst brenne i et garasjeanlegg og en takterrasse i midten av kvartalet.

Det skal nå ikke være fare for at brannen sprer seg utenfor kvartalet.

— Lang natt med slukking

  • Vi får en lang natt med slukking og etterslukking. Forholdene er vanskelige fordi det er glatt på bakken og fordi husene ligger tett, sier skadestedsleder Brynjulf Sandvik i Brannvesenet i Sør-Rogaland til Aftenbladet.no.

— Problemet er at dette er gamle trehus som brenner godt når de først tar fyr, sier Sandvik.

Mistet utstyr og arkiv

Henriette Framnes Time har bodd i Smedgata 10 i rundt ett år. Hun måtte gråtende se på at kvartalet brant.

— Alt fotoutstyret mitt og fotoarkivet jeg har samlet opp i lang tid er der inne. Dette er forferdelig, sier en gråtende Framnes Time til Aftenbladet.no.

En av grunnene til at området er sperret av, er at innsatsleder ser røyken kan være skadelig. Alle de 80 gjestene på Comfort-hotellet like ved har blitt bedt om å holde seg innendørs på grunn av røyken. Hotellgjestene har også fått tilbud om å bytte hotell.

- Kjente røyklukt

Svenske Joe Tanskanen er gjest ved Comfort-hotellet hver uke. Han sier til Aftenbladet.no at han kjente røyklukt gjennom ventilasjonsanlegget allerede ved 19.30-tiden. Først klokken 21.30 gikk brannalarmen.

Store deler av sentrum er røyklagt. Politi og ambulanse advarer mot at det er farlig å puste inn røyken.

Alle gjestene evakuert

Alle gjestene ved Comfort Hotel i Klubbgata er evakuert fra rommene, sier hotelldirektør Tor Eivind Line ved Comfort Hotel.

— Rundt 80 gjester er evakuert til lobbyen. Vi har fått beskjed fra brannvesenet at det ikke er fare for spredning, sier Line til Aftenbladet.no.

Han er i løpende kontakt med brannvesenet.