– Det brenner fremdeles, men vi har kontroll, sier brannmester Tormod Lindberg ved Fredrikstad brannstasjon til NTB ved 12-tiden torsdag.

Han forteller at det foreløpig ikke er noen fare for at brannen skal spre seg.

Et helt kvartal ved bryggepromenaden ved elva i Fredrikstad sentrum er berørt av brannen, og halvparten av bygningsmassen er totalskadd.

Bygningene huser flere virksomheter, blant annet en restaurant, en frisør og en videobutikk. Lindberg opplyser om at det er en eller to leiligheter i bygningene som er brent ned. Beboerne er evakuert, og ingen skal være skadd i brannen.

40 brannfolk fra Fredrikstad brannvesen har deltatt i slukkingsarbeidet. I tillegg har mannskapene fått bistand fra Sarpsborg og Hvaler.

Brannen startet trolig i restauranten og ble oppdaget klokken 4.45. Folk i Fredrikstad ble oppfordret til å holde vinduer lukket, og 22 naboer ble evakuert på grunn av røykutviklingen. De evakuerte fikk flytte hjem igjen i løpet av morgenkvisten.

Det var i morges svært stor røykutvikling, og store deler av sentrum i byen var røyklagt. Årsaken til brannen er ikke kjent.

Andersen, Thomas
BRYGGEBRANN: Store deler av sentrum var røyklagt etter at det brøt ut brann på brygga i Fredrikstad torsdag.
Andersen, Thomas