NTB og Jon Tufto

Fire bygninger på Lossius-bryggen på øyen Innlandet er fortsatt overtent sent fredag kveld. Brannen spredte seg også til tre bolighus på øyen Nordlandet, men disse brannene er nå slukket, ifølge Adressa.no.

— Husene på Lossius-bryggen kan trolig ikke reddes, opplyser politiinspektør Frederik Meringen i Nordmøre politidistrikt til NTB ved 21-tiden fredag.

Politiet har ikke fått meldinger om at noen personer skal ha kommet til skade i storbrannen.

Brannen ble meldt til politiet ved 18.40-tiden. Lofotkompaniets lagerbygg på Lossius-bryggen var det første som ble offer for flammenes rov. Siden spredte ilden seg til tre andre bygninger i bryggekomplekset.

— Det er fare for at brannen kan spre seg til andre hus i nærheten, men foreløpig har vi kontroll, sier Meringen til NTB.

I nærheten av brannstedet ligger blant annet den verneverdige Lossius-gården.

Over sundet

På grunn av kraftig vind tok det også fyr i tre eller fire bolighus på øyen Nordlandet, som ligger på den andre siden av det 200-300 meter brede Markussundet. Disse brannene så det imidlertid ut til at brannvesenet hadde kontroll over ved 21.30-tiden, ifølge politiinspektør Meringen.

Politiet var fredag kveld redd for at brannen skulle spre seg ytterligere, og gikk fra hus til hus i bydelen Sjursvika på Innlandet for å evakuere beboerne. I lagerbygningen der brannen startet, skal det ha vært lagret en del plast.

— Røyken derfra kan inneholde helseskadelig gass. Vi oppfordrer beboere til å holde seg innendørs, både for å unngå røyken og for å kunne oppdage eventuelle nye branntilløp tidlig, sa Meringen til NTB.

Gjenskinn i vinduene

Dødeladen Kafé ligger et par hundre meter unna brannstedet på Innlandet.

— Flammene lyser opp hele byen. Når vi ser over til Kirklandet på den andre siden av sundet, ser vi gjenskinnet av flammene i husvinduene, sier servitør Helena Solbjør til NTB.

Mange av Kristiansunds beboere hadde trukket ned til bryggen fredag kveld for å bivåne brannen. Politiet beordret etter hvert folk til å trekke inn på kafeen for å unngå røyken.

— Stemningen er litt spent. Folk lurer på hvordan dette utarter seg, sier kokk Tor Gunnar Ottlei.