lindås-drapet

BJARNE KVAM

bjarne.kvam@bergens-tidende.no

 -— Vi er litt skeptiske til at 33-åringen forteller den hele og fulle sannheten, sier politiadvokat Ole Bjørn Mevatne syrlig. Han vil nå avvente fengslingsforlengelsene i neste uke, før etterforskningen skal oppsummeres og det skal vurderes om bevisene holder til en tiltale. Per i dag mener politiet at deres antakelser holder.

En time forskjøvet 33-åringen forklarte seg i går omtrent helt likt med hva han fortalte med vitnestatus før han ble varetektsfengslet for ti uker siden. Han har imidlertid skjøvet på enkelte tidspunkter. Han sier nå at han kom til Voss ca. klokken 1.30 drapsnatten. Det er en hel time senere enn han tidligere har påstått. Tidligere var det et viktig poeng for de siktede at de kom til Voss så tidlig på natten at de ikke kunne ha rukket å ha gjort ugjerningen. Men basert på den justerte forklaringen, har de nå likevel hatt tid. Fortsatt nekter 33-åringen kategorisk for at han var på åstedet drapsnatten. Han har imidlertid intet alibi og ingen vitner som kan bekrefte at han var andre steder.

Endret forklaring Hans medsiktede, en 34-åring, har nylig endret forklaring og hevder nå at også 33-åringen var til stede i Gjervik, Lindås, drapsnatten. 34-åringen har sagt at 33-åringen kom og hentet ham etter at han hadde hentet penger i hytten sin. 300 meter fra hytten ble Yngve Elvik ble funnet drept. Uavhengig av det 34-åringen nå sier, mener politiet at de kan bevise at begge de siktede var i åstedsområdet drapsnatten. 33-åringen disponerte en Renault Megane med skiboks. Det er enighet om at begge siktede ankom Voss i denne bilen senere på natten. Hovedsiktedes forsvarer, advokat Odd Drevland, mener det ikke finnes vitner som kan knytte hans klient til Gjervik. -- Det finnes ett vitne som har sett en bil i stor hastighet lenger nord i Lindås samme natt. Men bilen som ble observert, ligner ikke på bilen min klient disponerte, sier forsvarsadvokaten til Bergens Tidende.