– Det har vært stor trafikk helt siden 12-tida. Etter at det roet seg noe ned på ettermiddagen, har det tatt seg opp igjen utover kvelden, sier vaktoperatør Nils Jacob Aae ved Vegtrafikksentralen til NTB.

Særlig ved Hønefoss, hvor riksvei 7 og europavei 16 møtes, dominerte køene første påskedag. Men også ved Øyer nord for Lillehammer, ved Trysil, Fagernes og Gol opplevde bilister lange køer.

Lite dramatikk – Det er lite dramatikk, men mange biler. Folk har dessuten vært flinke til å følge meldinger om omkjøringsveier, sier Aae.

Trafikken gikk søndag kveld tregt på motorveibrua ved Drammen, så vel som på innfartsveiene til Bergen.

Ved flere ferjesamband på Vestlandet opplevde mange lange ventetider. Ved Lavik var det søndag ettermiddag og kveld halvannen times ventetid, lange køer og kaotiske tilstander, ifølge bt.no.

I Årsvangen var ventetiden 2,5 timer for å komme seg over Boknafjorden, til tross for at tre ferjer gikk kontinuerlig, melder Aftenbladet.no

Ved bomstasjonen i Åkrafjorden i Hordaland var hjemfarten så stor at stasjonen var åpen for gratis passering i nesten to timer søndag ettermiddag, for ikke å blokkere trafikken fullstendig.

– På grunn av sikkerheten henstilte vi vakthavende i Statens vegvesen og bomselskapet om å åpne bommen, sier operasjonsleder Oddvar Olsen i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Haugesunds Avis’ nettutgave.

Se opp for telehiv

Ved Vegtrafikksentralen er man så langt godt fornøyd med folks kjøring, ikke minst det faktum at mange valgte å dra hjem første påskedag.

– Det er bra at det sprer seg. Når det gjelder kjøreforholdene er de normale etter årstiden, men folk bør se opp for telehiv, spesielt på små omkjøringsveier, sier Aae.

Riksvei 13 over Vikafjellet og Riksvei 51 over Valdresflya var begge stengt hele første påskedag på grunn av dårlige værforhold.

– Det vil bli tatt en ny vurdering av disse veiene mandag morgen, sier Aae.