— Det er ingen resultater fra natten. Vi får nå inn nye mannskaper, men fortsetter stort sett med den samme letestyrken, sier operasjonsleder Jan Steindal i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no mandag morgen.

Sent søndag kveld bestemte Hovedredningssentralen at det skulle settes inn politihelikopter fra Oslo i leteaksjonen etter 17 år gamle Rune Andreas Tømmervik i Selbu. Helikopteret har nå avsluttet det landbaserte søket etter å ha fløyet over området i flere timer i natt.

Politiet oppfordrer folk som har vært på festivalen til å sjekke bilene og campingvognene sine i tilfelle den savnede gutten har tatt tilhold i et kjøretøy. Også beboere i området bør ta en sjekk, oppfordrer Steindal:

— Vi ønsker at de som bor i området sjekker sine eiendommer.

Går ut med bilde

Gutten er fra Namdalen i Nord-Trøndelag og var i Selbu i forbindelse med Sommerfestivalen. Han var sist sett lørdag morgen og ble meldt savnet lørdag kveld.

Det var guttens bror som varslet politiet klokken 19.15 lørdag kveld. Han hadde sist sett den savnede klokken 5 samme morgen. Det ble da igangsatt leting etter 17-åringen. Senere lørdag kveld fikk politiet beskjed om at savnede var observert og man trappet ned letingen. Senere ble det klart at det likevel ikke var 17-åringen det var snakk om.

Politiet har søndag kveld frigitt bilde av Tømmervik, i håp om at dette skal bidra til tips i saken. Sammen med bildet er det gitt en beskrivelse av 17-åringen:

Han er 178 cm høy, har slank kroppsbygning, mørkeblondt hår og brune øyne. Han hadde på seg en Bula hettejakke, blå dongeribukse og hvite sko med blå striper.

Leter på festivalområdet

Klokken 18.30 søndag var det om lag 50 personer, blant annet frivillige og politistyrker, som lette i området.

Ved 19.30-tiden er Røde Kors og Norske Redningshunder på plass. Styrker fra sivilforsvarsdistriktene i Nord- og Sør-Trøndelag deltar også i letingen.

Letemannskapene konsentrerer seg i første omgang om festivalområdet på Årsøya.

— Vi finkjemmer området nå. Det har også vært et fly oppe i lufta og en båt fra brannvesenet gått i vannkanten fra elva og mot land. Terrenget er ganske ulendt, sier politiets innsatsleder Karl Småland til adressa.no.

Ved 23-tiden søndag kveld har det blitt sendt et politihelikopter fra Oslo som skal hjelpe til i letingen.

Ingen frist

Det er ikke satt noe frist for hvor lenge letingen vil fortsette.

Politiet opplyser at de har vært i kontakt med 17-åringens reisefølge, og de jobber nå med å avklare nøyaktig hvor og når 17-åringen sist ble sett. Søndag kveld var Årsøya i ferd med å bli tømt for festivaldeltagere.

Hovedredningssentralen fikk melding om hendelsen klokken 15.24. Senere på kvelden ble det besluttet å frigi bilde av Tømmervik, i håp om at dette skal bidra til tips i saken.