Til sammen har Røde Kors' hjelpekorps registrert 390 skader i påskeuken.

— Det er flere enn i hele fjor. Men da var det ekstremt dårlige forhold med lite snø og lite folk i fjellet, sier vaktleder Helge Andersen på Røde Kors Hjelpekorps' informasjonssentral.

Han sier antall skader i år ligger rundt snittet for de fire siste årene.

Forsterket påskeberedskap

Langfredag ble det registrert 85 skader. 46 av dem var bruddskader, og av dem skjedde 29 i alpinanlegg og 17 i terrenget.

— Det høye antallet bruddskader kommer nok av at det er hardt mange steder i bakkene, sier Andersen.De har sett en gradvis økning i aktiviteten fra palmehelgen til nå. I tillegg til den vanlige beredskapen har de omlag 1000 mannskaper stasjonert rundt omkring i fjellet, fordelt på 194 korps. 120 av disse befinner seg i Hordaland, og omlag 60 i Sogn og Fjordane.

Flott vær og føre

Skjærtorsdag var det imidlertid ikke mye påskeutfart å skryte av i fjellet.

— I Hordaland var dagen grå og snøtung. Alle korps har meldt om liten utfart og og dårlig vær og det virker som folk flest holdt seg inne, sier Thomas André Transeth.

Han er informasjonsmedarbeider hos infosentralen til Hordaland Røde Kors Hjelpekorps, og er stasjonert i Myrkdalen i påsken.

Langfredag fikk de innrapportert stort sett flott vær og føre fra alle korps.

— På grunn av snøfallet dagen før har det blitt god og myk snø både iskianleggeneog i løypene, noe som publikum setter stor pris på. Utfarten har vært stor og flere lokale korps har satt opp aktiviteter, sier Transeth.

I fjellet ligger det opp mot 20 centimeter nysnø på et hardt skarelag. Under der igjen ligger våt snø, og i bunnen kornete snø, ifølge hjelpekorpsets snøprøver i fylket.

— Når en prøver å få blokker til å renne ut er dette vanskelig. Dette er helt i tråd med det vi forventer og skredfaren er lav i fylket, sier Transeth.

Det meldes imidlertid om relativt stor skredfare nord for Hordaland.

Akekulykke i Luster

I Sogn og Fjordane har det også vært mye trafikk i fjellet langfredag.

— Det har vært bra utfart, men ganske stille og rolig hos oss, sier Geir Henning Hansen i Røde Kors' Hjelpekorps.

Noen uhell har der likevel vært. En jente måtte fraktes med luftambulanse til Førde sentralsjuhus etter en akeulykke ved Turtagrø hotell i Luster.

— Det var like i nærheten av der vi har stasjonert våre mannskaper, så vi bidro med det vi kunne der, sier Hansen.

Mannskapene har også hentet ut personer fra Førde, Lærdal og Luster.

— De har fått skader som har gjort at de ikke klarte å komme seg ned på egenhånd. Vi har vært inne med scooter og hentet dem ut, sier Hansen.

PÅ REKKE: Det var langt mellom de tomme heisene i skitrekkene.
Jan Petter Svendal
KONGE: En fornøyd skigåer nyter utsikten langfredag.
Jan Petter Svendal