Serbisk politi skal ha hjulpet norsk politi med å forhindre et stort gullran. Ifølge serbiske myndigheter var ranerne på jakt etter flere hundre kilo gull.

— Basert på opplysninger fra serbisk politi ble et stort ran av flere hundre kilo gull avverget i Norge. Det sier Serbias innenriksminister Ivica Dacic til den serbiske avisen Blic.

Ifølge Dacic skal flere kriminelle grupper fra det tidligere Jugoslavia ha planlagt gigantranet. Politiet her hjemme bekrefter at de har samarbeidet med kolleger i Serbia.

— Kripos har samarbeidet med serbisk politi på en utmerket måte både i Jeløya-saken og i andre saker. Av hensyn til etterforskningen ønsker ikke politiet å kommentere arten eller innholdet av det gode samarbeidet nærmere, sier politiadvokat Håvard Kampen i Kripos til NRK.

Han ledet aksjonen på Jeløya sist uke, der tre menn fra Balkan ble pågrepet. Omtrent samtidig ble fire menn pågrepet i en aksjon i Drammen, også disse fra Balkan. Seks av disse er varetektsfengslet. Mandag ble nok en mann og en kvinne pågrepet i saken, og disse skal fremstilles for varetektsfengsling onsdag