På landsstyremøtet til Arbeiderpartiet torsdag var det ikke tvil om hvem som er hovedfienden under årets valgkamp. Statsministeren manet fram bildet av Høyre som partiet for de rike, et parti som vil øse ut milliarder i skattelettelser til dem som har mest, og ta fra dem som har minst, både hjemme og ute.

–Summen av Høyres skattelettelser beløper seg til nærmere 80 milliarder kroner over fem-seks år. Det er rett og slett umulig å gjennomføre dette, uten at det går ut over fellesskapets velferdsordninger. Hvis velferd er viktigst, kan vi ikke tappe felleskassen for flere titalls milliarder, sa Stoltenberg.

Arbeiderpartiet setter barnehager, skole og helse i fokus under valgkampen. Dette er tunge områder som ifølge statsministeren krever store bidrag fra fellesskapet over skatteseddelen, men som samtidig gjør Norge til ett av verdens beste land å bo i.

For å rette opp Aps bedrøvelige situasjon på meningsmålingene hadde Stoltenberg ikke annet å foreskrive enn iherdige forsøk fra høy og lav i partiapparatet på å forklare sammenhengen mellom de fellesgoder alle krever, og det man betaler inn til felleskassen.

NTB