Stoltenberg mener det ikke er noen grunn til å behandle forslaget fra de fire opposisjonspartiene, der de slår fast at boikott av Israel ikke er norsk politikk. KrF-leder Dagfinn Høybråten fremmet forslaget i Stortinget onsdag morgen, og presidentskapet skal ta stilling til hvordan det skal behandles i løpet av dagen.

— Opposisjonen overspiller. Det har aldri vært tvil om at regjeringen er imot forbrukerboikott av Israel. Opposisjonspartiene forsøker å holde liv i en sak som det ikke er grunnlag for, sa Stoltenberg.

Frps parlamentariske leder Siv Jensen, Høyre-leder Erna Solberg, Venstre-leder Lars Sponheim og KrF-leder Dagfinn Høybråten var alle på talerstolen for å stille Stoltenberg til rette for SVs kampanje for boikott av israelske varer.

— Det er ikke noe nytt at partiene i en flertallsregjering kan ha ulike syn. Høyre var tilhenger av EU og satt i en regjering som var mot EU. Venstre var imot oljeboring i Barentshavet, regjeringen åpnet for boring. Dette er helt normalt, sa Stoltenberg.

Han avviser at utenriksminister Jonas Gahr Støres brev til USAs utenriksminister får etterspill i regjeringspartiene, som Siv Jensen spurte om.

— Det blir ikke noe etterspill etter Støres brev, for det forfekter regjeringens syn om at Israel har krav på internasjonalt anerkjente og trygge grenser, sa han.

Avviste opposisjonen: Jens Stoltenberg.