Etter det NRK erfarer vil statsminister Jens Stoltenberg kunngjøre flere endringer i regjeringen i et ekstraordinært statsråd fredag.

Sylvia Brustad skal lenge ha bedt om avløsing som helseminister, og overtar trolig som næringsminister. Dag Terje Andersen flyttes fra Næringsdepartementet til Arbeids— og inkluderingsdepartementet, mens Bjarne Håkon Hanssen overtar Brustads jobb som helseminister.

I tillegg vil statsministeren kunngjøre hvem som blir ny olje- og energiminister etter Åslaug Haga (Sp). Den nye statsråden som bringes inn i regjering må komme fra Senterpartiet, for å få kabalen til å gå opp. Flere sentrale Sp-kilder mener fungerende partileder Lars Peder Brekk vil være et naturlig valg til å overta som olje- og energiminister, skriver Nationen.

Brekk selv skal ha et ønske om å bli landbruks- og matminister. Partifelle Terje Riis-Johansen var torsdag aktuell til å overta Åslaug Hagas posisjon som energiminister, men skal ikke ha lyst til å forlate sin stilling som landbruksminister. Liv Signe Navarsete skal også ha et ønske om å fortsette som samferdselsminister.

Hva synes du om endringene? Si din mening her!

SCANPIX