— Bondevik og jeg begynner å likne gamle ektepar, konkluderte Stoltenberg allerede tidlig i duellen i TV 2-programmet Tabloid torsdag kveld.

Da hadde begge de to statsministerkandidatene nok en gang nektet for at de har noen «plan B» klar hvis deres regjeringsalternativer ikke vinner valget.

Stoltenberg bedyret til og med at han har sluttet å spørre om Bondeviks plan B.

— Lenge etterlyste jeg plan B-er, men jeg har gitt opp, for jeg får ingen svar, sa Stoltenberg.

— Dette er velgerne lei av, kvitterte Bondevik og fulgte opp med å utfordre Stoltenberg på petroleumsvirksomheten i Barentshavet, som Ap er for, men SV er imot.

— Vil Ap også i denne saken overkjøre SV? spurte Bondevik, noe Stoltenberg unnlot å svare direkte på.

— En stemme til Ap vil sørge for at det blir fortsatt petroleumsvirksomhet i Barentshavet, sa Stoltenberg, og la til at han ikke kan garantere noe annet før valget enn at han i størst mulig grad vil kjempe for Aps politikk.

— Ingen partier kan garantere noen ting, for ingen får rent flertall, sa Stoltenberg, som parerte Bondeviks beskyldninger om vingling de rødgrønne partiene imellom med å vise til «Bondevik-dødaren» Carl I. Hagen.

— Dere har ikke engang begynt å snakke med Carl I. Hagen, som trolig vil lede det største borgerlige partiet etter valget, sa Stoltenberg.

<b>TV-DUELL:</b> Statsminister Kjell Magne Bondevik møtte Jens Stoltenberg til debatt på TV 2 torsdag kveld. Til høyre programleder Pål T. Jørgensen.
Scanpix