— Jeg synes det er bedre om folk sier klart fra hva de mener. Denne kastingen er ikke ord og klar tale, men et simpelt virkemiddel som kan få uheldige konsekvenser, sa han i et møte med pressen onsdag.

At han selv står på listen over potensielle bløtkakeofre, tar han med et skuldertrekk. Om kremfaren innebærer skjerpede sikkerhetstiltak rundt statsministeren, er et spørsmål politiet løpende må vurdere.

— Det er et problem at slik kasting av bløtkake kan bidra til større avstand mellom folkevalgte og folket. Det kan bety flere svarte biler, mer politi, større sikkerhetsoppbud. Det vil være synd, sa han.

Statsministeren synes bløtkakekasterne bruker unødvendige og uklare virkemidler. Verbale argumenter er bedre og vil ikke kunne bringe med seg samme slags uheldige konsekvenser.

— I dag er det kort avstand mellom folkevalgte og folket, og det synes jeg er fint. Jeg går på gaten og treffer folk og prater med mange, enten jeg opptrer som statsminister eller i mer private sammenhenger. Det er veldig få land dette er mulig. Det er en kvalitet ved Norge som jeg setter pris på, sa statsminister Jens Stoltenberg.