• Det er klart det er alvorlig når utvalget LO selv har nedsatt, konkluderer med at arbeidsmiljøloven er brutt. Det sa Ap-leder Jens Stoltenberg etter Gerd-Liv Vallas avgang fredag.

Han uttrykte forståelse og respekt for den avgjørelsen Gerd-Liv Valla tok om å trekke seg som LO-leder etter den knusende kritikken granskingsutvalget kommer med i sin rapport om Yssen-saken.

— Det er umulig for oss å gå inn og vurdere og ta selvstendig stilling til alle de konklusjonene utvalget har gjort, men det er i seg selv alvorlig når de som ble bedt av LOs sekretariat om å vurdere saken, kommer med klare konklusjoner når det gjelder arbeidsmiljøloven og bestemmelser og regler i den, sa Stoltenberg på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Han fikk greie på konklusjonene i rapporten og Vallas avgjørelse gjennom mediene, og hadde ikke snakket med Valla selv.

Selv om han var klar på at han mente Valla hadde tatt en riktig avgjørelse, påpekte Stoltenberg også at Valla-saken har menneskelige sider.

— Man må kunne ha én oppfatning om saken og én om de menneskelige sidene. Mediene har som oppgave å avdekke og belyse, men også de må se at den har menneskelige sider, sa Stoltenberg på spørsmål fra NTB.

Scanpix (arkiv)